Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel(Γερμανία): Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή για να σπάσει ο φαύλος κύκλος

Gabriel(Γερμανία): Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή για να σπάσει ο φαύλος κύκλος
Δεν βοηθά τον ελληνικό λαό και τη χώρα να πρέπει κάθε 12 μήνες να αναζητείται καινούργια πίστωση για να αποπληρωθούν τα δάνεια
«Όλοι γνωρίζουν πως η ελάφρυνση χρέους πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή. Δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε», τόνισε στο Reuters ο γερμανός αντικαγκελάριος S. Gabriel.
Ο επικεφαλής του SPD κάλεσε τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να ξεκινήσουν συζητήσεις για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους.
«Οι υπουργοί οικονομικών πρέπει να βρουν ένα τρόπο ώστε να σπάσουν το φαύλο κύκλο», ανέφερε ο γερμανός αντικαγκελάριος υποστηρίζοντας ότι «δεν βοηθά τον ελληνικό λαό και τη χώρα να πρέπει κάθε 12 μήνες να αναζητείται καινούργια πίστωση για να αποπληρωθούν τα δάνεια».
Παράλληλα τάχθηκε κατά της επιβολής νέων μέτρων λιτότητας σημειώνοντας πως η Αθήνα πέτυχε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από ό,τι αναμενόταν.
Το Reuters πάντως υπογραμμίζει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble έχει ταχθεί δημοσίως κατά της ελάφρυνσης χρέους την ώρα που το ΔΝΤ πιέζει για μια σημαντική ελάφρυνσή του, ώστε να καταστεί βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης