Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο στην ιστορία του ανέδειξε το Λονδίνο - Το όνομα αυτού Sadiq Khan

Τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο στην ιστορία του ανέδειξε το Λονδίνο - Το όνομα αυτού Sadiq Khan
Ο Khan συνέτριψε τον υποψήφιο του Συντηρητικού κόμματος, Zac Goldsmith, καθώς και ακόμα 11 αντιπάλους του
Μεγάλη νίκη κατήγαγε ο - ταπεινής, εργατικής καταγωγής - υποψήφιος δήμαρχος Λονδίνου Sadiq Khan του κόμματος των Εργατικών, που αναδείχθηκε ως ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος στην ιστορία της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ο Khan συνέτριψε τον υποψήφιο του Συντηρητικού κόμματος, Zac Goldsmith, καθώς και ακόμα 11 αντιπάλους του.
Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, τόσο ο Goldsmith, όσο και ο ίδιος ο ηγέτης των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, επιχείρησαν ατυχώς να συνδέσουν τον Khan με τον ισλαμικό εξτρεμισμό, αποτυγχάνοντας παταγωδώς να πείσουν για το αληθές των ισχυρισμών τους.
Πάντως, η κατάκτηση της δημαρχίας του Λονδίνου από τον Khan δεν αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, με τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία να έχουν από νωρίς προεξοφλήσει την επικράτησή του.
Ο Khan διαδέχεται στη δημαρχία της βρετανικής πρωτεύουσας τον Boris Johnson, ισχυρό πολιτικό αντίπαλο του Cameron, διεκδικητή της ηγεσίας των Συντηρητικών και επικεφαλής του «στρατοπέδου» της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit) στο επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης