Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ξένα hedge funds δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές και ομόλογα

Reuters: Ξένα hedge funds δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές και ομόλογα
Αναθερμαίνεται το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα λόγω χαμηλών αποτιμήσεων
Κατάλληλη συγκυρία για επενδύσεις σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα θεωρούν την τρέχουσα περίοδο ορισμένα ξένα αντισταθμιστικά κεφάλαια (hedge funds), σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Reuters.
Όπως αναφέρει, για κάποιες εταιρείες επενδύσεων οι αποτιμήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων είναι χαμηλές και παρουσιάζουν πολλές ευκαιρίες, μετά από επτά χρόνια κρίσης, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα.
Τους ξένους επενδυτές φαίνεται να προσελκύει η καθίζηση των τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, η ολοκληρωθείσα δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και οι νέες δυνατότητες που προσφέρονται στις ελληνικές τράπεζες για πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.
Ένα από τα hedge funds που επιδεικνύουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι το RBR Capital, που μάλιστα δημιούργησε ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, επενδύοντας ήδη σε ελληνικές μετοχές.
Ένα άλλο hedge fund που εστιάζει στην ελληνική κρίση και ανάκαμψη είναι το Worldview Capital Management, που σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο «ειδικών καταστάσεων» για να επενδύσει σε μετοχές με οξεία χρηματο-οικονομικά προβλήματα και επιχειρηματική ουσία ή/και ενδιαφέροντα στοιχεία ενεργητικού.
Επίσης, η επενδυτική εταιρεία PVE Capital σχεδιάζει να αγοράσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα, έχοντας ήδη αγοράσει αντίστοιχα στοιχεία ενεργητικού από ιταλικές τράπεζες.
Ελληνικές μετοχές αγοράζει αυτήν την περίοδο μεταξύ άλλων και η εταιρεία VR Capital Group, ενώ η Jabre Capital σχεδιάζει να πράξει το ίδιο μέσω του κεφαλαίου European Credit Opportunities Fund που δημιούργησε πρόσφατα.
Η περιπλοκότητα και μεγάλη χρονική διάρκεια της συγκρουσιακής - εν εξελίξει - πρώτης αξιολόγησης του τρίτου πρόγράμματος διάσωσης της Ελλάδος ανησυχεί τους ξένους επενδυτές, αλλά δεν φαίνεται να τους αποδιώχνει όλους και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα θετικό σημάδι για την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης