Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Βρετανία δείχνουν ότι δεν υπάρχει ρεύμα υπέρ του Brexit

Bloomberg: Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Βρετανία δείχνουν ότι δεν υπάρχει ρεύμα υπέρ του Brexit
Οι Εργατικοί και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας έχασαν έδαφος έναντι των Συντηρητικών - Κέρδη για το Ανεξάρτητο Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου
Αν η Βρετανία είναι μια χώρα στα πρόθυρα μιας επανάστασης των ψηφοφόρων που αψηφούν τους ηγέτες της χώρας και επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελάχιστα στοιχεία έδειξαν κάτι τέτοιο στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη.
Οι εκλογές για την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η μεγαλύτερη «δοκιμασία» της κοινής γνώμης μετά τις γενικές εκλογές, δεν άλλαξαν και πολλά.
Μάλιστα, οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού David Cameron φάνηκαν ότι μπορεί να κερδίσουν και μερικές επιπλέον θέσεις στα τοπικά Συμβούλια, ένα εκπληκτικό επίτευγμα σε εκλογές που οι ψηφοφόροι συνήθως χρησιμοποιούν για να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση.
Το Εργατικό Κόμμα, το οποίο υπό τη νέα ηγεσία του Jeremy Corbyn ήλπιζε να κερδίσει από την αντικυβερνητική ψήφο, λόγω της αντίθεσης του κόσμου στα μέτρα λιτότητας, βρέθηκε να χάνει έδρες, κάτι που κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει «κατορθώσει» παρά μόνο μία φορά σε χρονιά που δεν πραγματοποιούνται γενικές εκλογές, το 1985.
Το μόνο κόμμα που πιέζει υπέρ του Brexit, το Ανεξάρτητο Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), κέρδισε έδαφος εις βάρος των Εργατικών, αλλά δεν φαίνεται ότι θα κατορθώσει να τα πάει καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες.
Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) διατήρησε τον έλεγχο της κυβέρνησης στο Εδιμβούργο, αλλά έχασε την πλειοψηφία.
Μετά τα αποτελέσματα, η στερλίνα δεν κατέγραψε κάποια αξιοσημείωτη κίνηση.
«Δεν είναι καθόλου επαναστατική η κατάσταση», είπε ο Steven Fielding, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
«Σίγουρα δεν υπάρχει μεγάλο κύμα υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε., εάν κρίνουμε από τα ποσοστά του UKIP.
Ίσως όλο αυτό δείχνει μία χώρα που είναι απλά αβέβαιη με τον ίδιο της τον εαυτό του».

Κοινοβούλιο της Σκωτίας Αποτελέσματα 2016
Scottish Parliament Results 2016

Ουαλική Συνέλευση Αποτελέσματα 2016
Welsh Assembly Results 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης