Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Telegraph: Για μείωση ιαπωνικών επενδύσεων στη Βρετανία προειδοποίησε ο Abe σε περίπτωση Brexit

Daily Telegraph: Για μείωση ιαπωνικών επενδύσεων στη Βρετανία προειδοποίησε ο Abe σε περίπτωση Brexit
Σήμερα υπάρχουν περίπου 1.000 ιαπωνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Βρετανία, οι οποίες απασχολούν 140 χιλ. άτομα
Στη μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων που προσελκύει η Βρετανία θα οδηγούσε ενδεχόμενη απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).
Αυτό τόνισε από το Λονδίνο την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Βρετανό ομόλογό του, David Cameron, μετά την ολοκλήρωση επίσημης συνάντησής τους.
Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Telegraph, ο Abe κάλεσε τους Βρετανούς ψηφοφόρους να στηρίξουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., τασσόμενος και αυτός - μετά από σειρά ξένων ηγετών που έπραξαν το ίδιο, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama - κατά ενός ενδεχόμενου Brexit.
«Η Ιαπωνία ξεκάθαρα θα προτιμούσε η Βρετανία να παραμείνει εντός της Ε.Ε.», όπως επεσήμανε ο Abe, για να προσθέσει, ότι «η συμμετοχή της Βρετανίας [στην Ε.Ε.] είναι επίσης το καλύτερο για τους Ιάπωνες επενδυτές στην Βρετανία».
Ο ίδιος, υπενθύμισε με νόημα, ότι πολλές ιαπωνικές επιχειρήσεις επένδυσαν στη Βρετανία ακριβώς επειδή η χώρα αποτελεί μια «πύλη» στην Ε.Ε. και ενδεχόμενο Brexit θα καθιστούσε τη χώρα λιγότερο ελκυστικό προορισμό για τις ιαπωνικές επενδύσεις.
Όπως ανέφερε ο Abe, σήμερα υπάρχουν περίπου 1.000 ιαπωνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Βρετανία, οι οποίες απασχολούν 140 χιλ. άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης