Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες βαρύγδουπες δηλώσεις Trump: Θα αλλάξω τη Yellen από τη διοίκηση της FED διότι δεν είναι… Ρεπουμπλικανή

Νέες βαρύγδουπες δηλώσεις Trump: Θα αλλάξω τη Yellen από τη διοίκηση της FED διότι δεν είναι… Ρεπουμπλικανή
Πάντως, δήλωσε ότι στηρίζει τη στάση της στην ακολουθούμενη νομισματική πολιτική
Συνεχίζει να προκαλεί ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump, αυτή τη φορά με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του για τη διοικήτρια της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, FED, Janet Yellen.
Μιλώντας στο CNBC, ο Trump τόνισε ότι αν εκλεγεί θα αντικαταστήσει τη Yellen μετά το πέρας της θητείας της, όχι επειδή δεν συμφωνεί μαζί της στην ακολουθούμενη νομισματική πολιτική, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά επειδή δεν είναι… Ρεπουμπλικανή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν έχω τίποτα εναντίον της Janet Yellen. Κάνει τη δουλειά της και δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίον της.
Δεν τη γνωρίζω, είναι ένα πολύ ικανό άτομο και άτομα που γνωρίζω, την εκτιμούν ιδιαίτερα.
Όμως, δεν είναι Ρεπουμπλικανή… Όταν λήξει η θητεία της, το πιθανότερο είναι ότι θα την αντικαταστήσω, εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτό θα ήταν το σωστό.
Ωστόσο, ο Trump στήριξε τη Yellen όσον αφορά τη στάση της στο θέμα της νομισματικής πολιτικής, λέγοντας ότι «είναι άτομο υπέρ των χαμηλών επιτοκίων, πάντα ήταν άτομο υπέρ των χαμηλών επιτοκίων (…) και πρέπει να είμαι ειλικρινής, είμαι κι εγώ άνθρωπος υπέρ των χαμηλών επιτοκίων.
Αν αυξήσουμε τα επιτόκια και το δολάριο αρχίσει να γίνεται πολύ ισχυρό, θα έχουμε μερικά πολύ σημαντικά προβλήματα».
Σημειώνεται ότι η τρέχουσα θητεία της Yellen λήγει τον Φεβρουάριο του 2018, αν και θα μπορούσε να παραμείνει στο πόστο αυτό και για μια δεύτερη θητεία, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό της, Ben Bernanke.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης