Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron: Ένα Brexit θα οδηγούσε σε μία «δεκαετία αβεβαιότητας» για τη Βρετανία

Cameron: Ένα Brexit θα οδηγούσε σε μία «δεκαετία αβεβαιότητας» για τη Βρετανία
Η συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά που επικαλούνται ως πρότυπο για την επόμενη ημέρα οι ηγέτες της καμπάνιας «Φεύγουμε» βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση και επεξεργασία επί 7 ολόκληρα χρόνια και ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ
Οι υποστηρικτές της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν σκεφτεί τις επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια κίνηση στην οικονομία της χώρας, επεσήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το διακύβευμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press και αναμεταδίδει το CNBC, ο Cameron τόνισε στις δηλώσεις του ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία «δεκαετία αβεβαιότητας», καθώς η Βρετανία θα προσπαθεί να διαπραγματευτεί νέες εμπορικές συμφωνίες με τις υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συλλογικά, οι χώρες αυτές αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 40% του εμπορίου της Βρετανίας.
Οι ηγέτες της καμπάνιας «Φεύγουμε» υποστηρίζουν ότι η Βρετανία θα μπορέσει να καταλήξει σύντομα σε νέες εμπορικές συμφωνίες, χρησιμοποιώντας ως πρότυπο, μέχρι ενός βαθμού, την υφιστάμενη εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τον Καναδά.
Απαντώντας στις ερωτήσεις μία επιτροπής βουλευτών, ο Cameron είπε ότι αυτή η συμφωνία βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση και επεξεργασία επί 7 ολόκληρα χρόνια και ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ.
Τόνισε δε ότι επρόκειτο για «μία καλή συμφωνία για τον Καναδά, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Δεν είναι μία καλή συμφωνία για τη Βρετανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης