Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτες τάσεις στην αγορά πετρελαίου λόγω αβεβαιότητας περί της παραγωγής του - Στα 44,71 δολ. το Brent

Ανάμεικτες τάσεις στην αγορά πετρελαίου λόγω αβεβαιότητας περί της παραγωγής του - Στα 44,71 δολ. το Brent
Το Brent καταγράφει κέρδη 8,07% από την αρχή του 2016, με το WTI να κερδίζει το 7,89% της αξίας του
Ανάμεικτες τάσεις επικράτησαν στη διεθνή αγορά πετρελαίου την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, με τις τιμές του «μαύρου χρυσού» να δέχονται πιέσεις από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης άνοδο των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, την περασμένη εβδομάδα τα αμερικάνικα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ άνοδο κατέγραψαν και τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ.
Τους φόβους αυξανόμενης υπερεπάρκειας πετρελαίου στις αγορές ενίσχυσαν τα χθεσινά στοιχεία περαιτέρω ανόδου της πετρελαϊκής παραγωγής από τα μέλη του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC.
Όμως, στην αντίθεση κατεύθυνση συνηγορούν η προσωρινή μείωση της παραγωγής πετρελαίου του Καναδά λόγω εκτεταμένης πυρκαγιάς σε περιοχή με πολλά πηγάδια απάντλησης, η συγκυριακή υποχώρηση της παραγωγής σε Νιγηρία και Ιράκ, αλλά και οι ανησυχίες για νέα μείωση παραγωγής σε Λιβύη και Βενεζουέλα (λόγω έλλειψης ρευστότητας).
Η προθεσμιακή τιμή Ιουλίου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,58% ή κατά 26 σεντς στα 44,71 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 44,19 δολάρια.
Κέρδη 0,48% ή 21 σεντς πραγματοποίησε η προθεσμιακή τιμή Ιουνίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να διαμορφωθεί σε 43,86 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει υψηλότερη τιμή ημέρας τα 44,88 δολάρια.
Το Brent καταγράφει κέρδη 8,07% από την αρχή του 2016, με το WTI να κερδίζει το 7,89% της αξίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης