Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Σοφά έπραξε η BoJ αφήνοντας αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική «θυσιάζοντας» το γιέν

BofA: Σοφά έπραξε η BoJ αφήνοντας αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική «θυσιάζοντας» το γιέν
Απώλειες σχεδόν 8% καταγράφει ο δείκτης Nikkei 225 του χρηματιστηρίου του Τόκιο μετά την αδράνεια της BoJ την περασμένη εβδομάδα
Η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) έπραξε σωστά στην τελευταία της συνεδρίαση να διατηρήσει αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική, «θυσιάζοντας» το γιέν - που ενισχύθηκε σημαντικά - αλλά διατηρώντας τις επιλογές της ανοιχτές.
Αυτό ανέφερε σε έκθεσή της την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 η Bank of America-Merrill Lynch (BofA), σύμφωνα με την οποία η BoJ θα μπορούσε εύκολα να έχει εφαρμόσει πλήρη ποσοτική χαλάρωση για μια τελευταία φορά, τονώνοντας τις αγορές, αλλά εξαντλώντας το «οπλοστάσιό» της.
Όμως, σε μια τέτοια περίπτωση, με δεδομένη την αβέβαιη κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, δεν είναι σίγουρο ότι η BoJ θα μπορούσε να πράξει οτιδήποτε περαιτέρω για να αντιδράσει σε μια ενδεχόμενη διεθνή οικονομική κρίση.
Η υφιστάμενη νομισματική πολιτική που ακολουθεί η BoJ δεν έχει επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, οδηγώντας αντιθέτως σε επιβράδυνση της προβλεπόμενης ανάπτυξης της Ιαπωνίας σε 1,2% εφέτος με βάση τις νεότερες προβλέψεις της BoJ, έναντι αντίστοιχης προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 1,5%.
Η απόφαση της BoJ να μην εντείνει την ποσοτική χαλάρωση που όλες οι αγορές παγκοσμίως είχαν προεξοφλήσει, οδήγησε σε μεγάλη ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος - από περίπου 111 σε 105,66 γιέν - καθώς και σε απώλειες σχεδόν 8% του δείκτη Nikkei 225 του χρηματιστηρίου του Τόκιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης