Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας δηλώνει η Τουρκία δια στόματος Davutoglu

Reuters: Έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας δηλώνει η Τουρκία δια στόματος Davutoglu
Davutoglu: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία μας εντός και εκτός Τουρκίας»
Επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου παίζει η Τουρκία με την πενταετή συριακή «εμφύλια» σύρραξη, με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Ahmet Davutoglu, να δηλώνει ευθαρσώς ότι η Τουρκία είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 δύο ακόμα ρουκέτες που εβλήθησαν από τζιχαντιστές στο συριακό έδαφος έπληξαν την μεθοριακή τουρκική πόλη Kilis, όπου ήδη 19 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του 2016 μετά από βολές πυροβολικού των τζιχαντιστών.
Κατά το παρελθόν, η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι θα στείλει στρατιώτες της στο συριακό έδαφος μόνον αν απειληθεί η εθνική της ασφάλεια.
Σε συνέντευξή του στο αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera αργά το βράδυ της Τρίτης 3/4, ο Davutoglu ανέφερε, ότι αποφάσεις του ΟΗΕ νομιμοποιούν την Τουρκία να εισβάλλει στη Συρία για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών της ISIS και άλλων, στο όνομα της αυτοάμυνάς της.
«Αν απαιτηθεί να στείλουμε στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, θα το κάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία μας εντός και εκτός Τουρκίας», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης