Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cabannes (Societe Generale): Η κερδοφορία των τραπεζών δεν θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα

Cabannes (Societe Generale): Η κερδοφορία των τραπεζών δεν θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα
Με αφορμή τα αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας για το α΄τρίμηνο του 2016, ο Cabannes τόνισε ότι η ανάπτυξη της τράπεζας εξαρτάται από το ευρύτερο οικονομικό τοπίο
Η κερδοφορία των τραπεζών πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, δήλωσε στο CNBC o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Societe Generale, Séverin Cabannes.
Με αφορμή τα αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας για το α΄τρίμηνο του 2016, ο Cabannes τόνισε ότι η ανάπτυξη της τράπεζας εξαρτάται από το ευρύτερο οικονομικό τοπίο.
«Σε επίπεδο αποδόσεων, η απάντηση είναι όχι. Οι αποδόσεις στην τραπεζική βιομηχανία, η κερδοφορία στην τραπεζική βιομηχανία, δε θα ξαναβρεθούν ποτέ στα επίπεδα πριν την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το στέλεχος της Societe Generale, «σε ένα ομαλοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον» η τράπεζα είναι «σε θέση να φέρει απόδοση μετοχής της τάξης του 10%».
«Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί φέτος, λόγω του ασταθούς περιβάλλοντος, αλλά το θέμα είναι ότι αυτό το καλά διαφοροποιημένο, καλά ισορροπημένο και ενοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο, βρίσκεται σε θέση να φέρει αυτού του είδους την απόδοση», τόνισε ο αναπληρωτής CEO.
Όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας, εκτίμησε ότι το outlook της ανάπτυξης σταθεροποιείται για το 2016 σε σχέση με το 2015, ενώ αναμένεται ακόμη πιο βελτιωμένο το 2017, ιδιαίτερα για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης