Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος για την επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία ο J. Kerry - Προειδοποιήσεις για τον Assad

Αισιόδοξος για την επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία ο J. Kerry - Προειδοποιήσεις για τον Assad
«Η γραμμή που προσπαθούν τώρα να τραβήξουν θα μπορούσε να απαγορεύσει οποιοδήποτε είδος εισβολής στο Χαλέπι, δεν θα επιτρέψει την πτώση του Χαλεπίου», τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος
Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, ο οποίος προειδοποίησε τον σύριο πρόεδρο Bashar al-Assad για «επιπτώσεις» αν δε σεβαστεί τη συμφωνία.
Τις πληροφορίες αυτές μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επισημαίνοντας ότι ο Kerry πιστεύει πως μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός μπορεί να επιτευχθεί ακόμη στη Συρία, παρά την κλιμάκωση της βίας.
«Η γραμμή που προσπαθούν τώρα να τραβήξουν θα μπορούσε να απαγορεύσει οποιοδήποτε είδος εισβολής στο Χαλέπι, δεν θα επιτρέψει την πτώση του Χαλεπίου», τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «αν ο Assad δε συμμορφωθεί με αυτήν, θα υπάρξουν σαφώς συνέπειες και μια από αυτές μπορεί να είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της εκεχειρίας στη Συρία και στη συνέχεια η επιστροφή στον πόλεμο», προσθέτοντας «δεν πιστεύω ότι η Ρωσία το θέλει αυτό.
Δεν πιστεύω ότι το καθεστώς του Assad μπορεί να επωφεληθεί από αυτό». 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης