Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέες προειδοποιήσεις του Ιάπωνα ΥΠΟΙΚ και του διοικητού της BoJ για παρέμβαση εξασθένησης του γιέν

Reuters: Νέες προειδοποιήσεις του Ιάπωνα ΥΠΟΙΚ και του διοικητού της BoJ για παρέμβαση εξασθένησης του γιέν
Η ευθραυστη οικονομική ανάκαμψη στην Ιαπωνία κινδυνεύει να εκτροχιαστεί από το ισχυρό γιεν και την αδύναμη καταναλωτική ζήτηση
Η Ιαπωνία ανησυχεί για την «κερδοσκοπική» και απότομη ενίσχυση του νομίσματός της στη διεθνή αγορά συναλλάγματος και θα αντιδράσει αν χρειαστεί, για να ανασχέσει την πορεία ανατίμησης του γιέν, δήλωσε την Τρίτη 3 Μαΐου 2016 από την Φρανκφούρτη ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Taro Aso.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Aso ανέφερε, ότι «η οικονομία είναι ένα ζωντανό ζώο... μονομερείς, απότομες μεταβολές [του γιέν] θα μπορούσαν να έχουν δυσμενή επίδραση στην [ιαπωνική] οικονομία, κάτι που δεν είναι επιθυμητό».
Πάντως, ο ίδιος επεσήμανε, ότι αν χρειαστεί να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της εξασθένησης του γιέν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, αυτές θα είναι εναρμονισμένες με τις σχετικές συμφωνίες - περί αποφυγής ανταγωνιστικών υποτιμήσεων - που έχουν επιτευχθεί στις πρόσφατες συνόδους των χωρών της ομάδος G-20.
Δίπλα στον Aso ήταν και ο Ιάπωνας διοικητής της κεντρικής τραπέζης της χώρας (BoJ), Haruhiko Kuroda, ο οποίος επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι δεν θα διστάσει να λάβει νέα νομισματικά μέτρα για την επίτευξη του στόχου πληθωρισμού 2%.
Ο συνδυασμός ασθενούς καταναλωτικής ζήτησης στην Ιαπωνία και η ανατίμηση του γιέν σε υψηλό ρεκόρ 18μήνου - μέχρι τα 105,549 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ - διακινδυνεύουν να εκτροχιάσουν μια ευθραυστη οικονομική ανάκαμψη στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης