Τελευταία Νέα
Διεθνή

Market Watch: Αύξηση 1% - σε 31,8 δισ. ευρώ - των εσόδων του ασφαλιστικού κολοσσού AXA στο α' τρίμηνο 2016

tags :
Market Watch: Αύξηση 1% - σε 31,8 δισ. ευρώ - των εσόδων του ασφαλιστικού κολοσσού AXA στο α' τρίμηνο 2016
Τα έσοδα του τομέα ζωής και αποταμίευσης μειώθηκαν στην υπό εξέταση περίοδο κατά 0,6% σε 17,4 δισ. ευρώ
Αύξηση 1% στα έσοδά του - που ανήλθαν σε 31,8 δισ. ευρώ - κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ο γαλλικός ασφαλιστικός γίγαντας AXA.
Η βελτίωση οφείλεται στις αυξημένες αποδόσεις που προσέφεραν οι διεθνείς δραστηριότητητες ασφάλισης ακινήτων και ζημιών του ομίλου, που αντιστάθμισαν τις απώλειες του κλάδου διαχείρισης ενεργητικού του.
Ο όμιλος AXA είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στην Ευρώπη με βάση την κεφαλαιοποίησή του.
Όπως αναφέρει ο επιχειρηματικός ιστότοπος Market Watch, ο όμιλος AXA για το 2016 έχει αποφασίσει να εστιάσει σε ταχύρυθμα αναπτυσσόμενους τομείς και στις αναδυόμενες αγορές, ως αντιστάθμισμα στα επιμόνως χαμηλά επιτόκια και στη βραδεία οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης, που αποτελεί τη βασική αγορά του.
Τα έσοδα του ομίλου AXA από δραστηριότητες διαχείρισης ενεργητικού στο πρώτο τρίμηνο 2016 μειώθηκαν λόγω της υποχώρησης της αξίας υπό διαχείριση ενεργητικού, αλλά και της μείωσης της μέσης προμήθειας διαχείρισης λόγω υψηλότερου μεριδίου επενδύσεων σταθερού εισοδήματος στο χαρτοφυλάκιό του.
Τα έσοδα του τομέα ζωής και αποταμίευσης μειώθηκαν στην υπό εξέταση περίοδο κατά 0,6% σε 17,4 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα στον τομέα ακινήτων και ζημιών αυξήθηκαν κατά 2% σε 11,7 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης