Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Στενεύουν τα περιθώρια για τον Τσίπρα, αν δεν υπάρξει προσέγγιση με τους δανειστές

Γερμανικός Τύπος: Στενεύουν τα περιθώρια για τον Τσίπρα, αν δεν υπάρξει προσέγγιση με τους δανειστές
Ελλάδα, προσφυγικό και τρομοκρατία μπορούν να… ανατινάξουν την Ε.Ε.
Για την πορεία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης αναφέρεται με σημερινά άρθρα του ο γερμανικός Τύπος, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Ειδικότερα, η εφημερίδα «Kölner Stadt-Anzeiger» αναφέρεται στη δύσκολη θέση της Ελλάδας, παρά την αισιόδοξη ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού για το Πάσχα.
«Ήταν ένα χαρμόσυνο μήνυμα αυτό που μετέφερε στους συμπατριώτες του ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το Πάσχα: "Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται".
Αυτό, όμως, μπορεί να ήταν περισσότερο ευχή.
Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές δεν προχωρούν. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθούν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών σε μια έκτακτη σύνοδο για την Ελλάδα.
Εάν δεν υπάρξει έστω μια προσέγγιση στα ανοιχτά θέματα, τότε τα περιθώρια για τον Τσίπρα στενεύουν- όπως και για την Ελλάδα».
Ένα δυσοίωνο μέλλον για την Ευρώπη διακρίνει ο σχολιαστής της εφημερίδας Handelsblatt σε σχετικό άρθρο, αναφερόμενος και στον ρόλο που συντελεί η Ελλάδα σε αυτό.
«Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες αυξάνεται συνεχώς η απαισιοδοξία για το μέλλον της Ευρώπης. Δημιουργείται η εντύπωση ότι η κρίση του ευρώ και της Ελλάδας, οι προσφυγικές ροές και η τρομοκρατία θα μπορούσαν να ανατινάξουν με την ευρεία έννοια την ευρωπαϊκή κοινότητα.
Η άνοδος εθνικιστικών, δεξιών, δημαγωγικών κινημάτων σε σχεδόν όλα τα κράτη της ευρωζώνης, αλλά και ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ελβετία, δεν είναι πια φαινόμενο που παρατηρείται στο περιθώριο αλλά στο επίκεντρο της κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης