Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: «Έκλεισε» η συμφωνία της DreamWorks από την Comcast έναντι 3,8 δισ. δολ. με premium 50%

CNN: «Έκλεισε» η συμφωνία της DreamWorks από την Comcast έναντι 3,8 δισ. δολ. με premium 50%
Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ποσό 200 εκατ. δολαρίων ως «προμήθεια αντίστροφης διάλυσης της συμφωνίας» (reverse breakup fee), αν αυτή δεν εγκριθεί
Στην εξαγορά του στούντιο DreamWorks Animation έναντι 3,8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ προχωράει η Comcast, καθώς η σχετική πρόταση που είχε υποβάλλει προς την Dreamworks έγινε αποδεκτή από τους μετόχους της τελευταίας την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου CNN, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς οι μέτοχοι της DreamWorks θα λάβουν 41 δολάρια ανά μετοχή τους σε μετρητά, που αποτελεί premium περίπου 50% από το επίπεδο στο οποίο διαπραγματεύονταν πριν την ανακοίνωση της προσφοράς της Comcast νωρίτερα στην εβδομάδα.
Η Comcast εκτιμά, ότι η εξαγορά θα έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και θα έχει ολοκλήρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, με το νέο της απόκτημα να προορίζεται να αποτελέσει μέρος της ανάπτυξης των ονομάτων που ελέγχει στον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, των θεματικών πάρκων και των καταναλωτικών προϊόντων, συγκεκριμένα των Universal Pictures, Fandango, και NBCUniversal.
Όπως αναφέρει το CNN, η εν εξελίξει εξαγορά θυμίζει την αντίστοιχη εξαγορά του στούντιο Pixar από την Disney το 2006 έναντι 7,4 δισ. δολαρίων, αν και τα μεγέθη της Comcast και της Dreamworks είναι μικρότερα.
Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ποσό 200 εκατ. δολαρίων ως «προμήθεια αντίστροφης διάλυσης της συμφωνίας» (reverse breakup fee), το οποίο θα καταβάλλει η Comcast στην DreamWorks σε περίπτωση που η εξαγορά δεν εγκριθεί από τις εποπτικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης