Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης θα αποφασίσει αύριο Πέμπτη 28/4 η BoJ - Άνοδος δολαρίου έναντι γιέν

UBS: Νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης θα αποφασίσει αύριο Πέμπτη 28/4 η BoJ - Άνοδος δολαρίου έναντι γιέν
Η UBS εκτιμά ότι το δολάριο ΗΠΑ θα ενισχυθεί σημαντικά έναντι του γιέν
Νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης πρόκειται να λάβει αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 στην προγραμματισμένη συνεδρίασή της η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), σύμφωνα με προβλέψεις της διεθνούς επενδυτικής τραπέζης UBS.
Συγκεκριμένα, η UBS αποδίδει υψηλή πιθανότητα 65% η BoJ αύριο να αποφασίσει επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης αξίας 20 τρισ. γιέν - μέσω επιπλέον αγορών ομολόγων - καθώς και τη μείωση κατά 20 μονάδες βάσης του επιτοκίου αποδοχής πλεονασματικών καταθέσεων εμπορικών τραπεζών (IOER) σε -0,30%.
Επίσης, η BoJ αναμένεται να καταστήσει αρνητικό - για πρώτη φορά - το επιτόκιο δανεισμού της προς τις εμπορικές τράπεζες.
Όπως εκτιμά η UBS, οι συνθήκες της αγοράς και το οικονομικό περιβάλλον στην Ιαπωνία έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, γεγονός που πιέζει την BoJ να δράσει πιο γρήγορα, αν θέλει να πείσει για την αξιοπιστία της επίτευξης του στόχου 2% για τον πληθωρισμό.
Μεταξύ άλλων, το γιέν έχει ενισχυθεί σημαντικά, η συγκυρία στην ιαπωνική μεταποίηση έχει επιδεινωθεί έντονα, ενώ έχουν περιοριστεί περαιτέρω και οι πληθωριστικές προσδοκίες.
Σύμφωνα με την UBS, θα ακολουθήσει και νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης από την BoJ εντός της Άνοιξης.
Λόγω των νομισματικών εξελίξεων που προβλέπει, η UBS εκτιμά ότι το δολάριο ΗΠΑ θα ενισχυθεί σημαντικά έναντι του γιέν, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψή της για 122 γιέν στο δολάριο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης