Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: «Ξεμένει» από μετρητά και μαχητές το Ισλαμικό Κράτος - Αύξηση του ποσοστού λιποταξίας στις γραμμές του

CNN: «Ξεμένει» από μετρητά και μαχητές το Ισλαμικό Κράτος - Αύξηση του ποσοστού λιποταξίας στις γραμμές του
Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί χαρτονομίσματα 300 - 800 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ της ISIS από αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Δύσης
Το τρομοκρατικό χαλιφάτο ISIS αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης μετρητών και μαχητών, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αμερικανικές στρατιωτικές πηγές και έγγραφα του ISIS.
Τα οικονομικά προβλήματά του είναι τέτοια, ώστε έχει δώσει εντολή στους μαχητές του να χρησιμοποιούν λιγότερο ηλεκτρισμό και να μην κάνουν χρήση επισήμων οχημάτων για προσωπικές τους υποθέσεις.
Σύμφωνα με το CNN, το ηθικό των μαχητών του τρομοκρατικού δικτύου-χαλιφάτου είναι πολύ χαμηλό με αύξηση του ποσοστού λιποταξίας, ενώ εμφανίζονται σε κάποιες περιπτώσεις να αναζητούν ιατρικές βεβαιώσεις για να αποφύγουν τις προκεχωρημένες γραμμές πυρός.
Είναι ακριβώς το μεγάλο πλήγμα στις πηγές εσόδων του ISIS που έχει μειώσει την προσέλκυση ξένων μαχητών από 1.500-2.000 το μήνα προ έτους, σε «μόλις» 200 μαχητές το μήνα σήμερα.
Η συμμαχία της Δύσης κατά του ISIS πολλές φορές στοχεύει σε απ' ευθείας πλήγματα σε αποθήκες μετρητών των τρομοκρατών.
Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί χαρτονομίσματα 300 - 800 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ της ISIS από αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης