Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Εργάσιμη εβδομάδα 2 ημερών για τους δημοσίους υπαλλήλους της Βενεζουέλας, λόγω κρίσης ενέργειας

CNN: Εργάσιμη εβδομάδα 2 ημερών για τους δημοσίους υπαλλήλους της Βενεζουέλας, λόγω κρίσης ενέργειας
Υπό τις νέες συνθήκες, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η πολιτική επιβίωση του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro
Στην έσχατη λύση της θέσπισης εργάσιμης εβδομάδος μόλις δύο ημερών - Δευτέρα και Τρίτη - για τους δημοσίους υπαλλήλους προχώρησε την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 η Βενεζουέλα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξοικονομήσει ενέργεια και ηλεκτρισμό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, η σχετική απόφαση του προέδρου της χώρας, Nicolas Maduro, ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και αποτελεί λύση ανάγκης, καθώς σαν να μην έφτανε η καθίζηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των εμπορευματικών αγαθών, η σημαντικότερη πηγή ενέργειας της Βενεζουέλας - το φράγμα El Guri - καταγράφει τα χαμηλότερα αποθέματα νερού που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του.
Νωρίτερα τον Απρίλιο, ο Maduro είχε ήδη ανακοινώσει, ότι περικόπτει τις Παρασκευές μέχρι τον Μάιο 2016 από την εργάσιμη εβδομάδα των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας.
Με βάση τις νέες ανακοινώσεις, στις αργίες των Παρασκευών προστίθενται πλέον και οι Τετάρτες και οι Πέμπτες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου 2016.
Ο Maduro προειδοποίησε, ότι οι ερχόμενες εβδομάδες θα είναι «κρίσιμες και ακραίες» για τη χώρα.
Η κρίση ενέργειας που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα ήρθε να προστεθεί στην οικονομική κρίση, την πολιτική αναταραχή, τις ελλείψεις σε βασικά τρόφιμα και φάρμακα και τον ιό Ζίκα.
Υπό τις νέες συνθήκες, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η πολιτική επιβίωση του Maduro, όπως σχολιάζει το CNN.
Η Βενεζουέλα διαθέτει περίπου 2,6 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους που αντιστοιχούν στο 20% του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διασαφηνιστεί αν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται μόνο για τις δύο ημέρες την εβδομάδα που θα εργάζονται ή θα λαμβάνουν τις πλήρεις μηνιαίες αποδοχές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης