Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο για την ακύρωση του Eurogroup για Ελλάδα: Απαιτούνται περαιτέρω διαπραγματεύσεις

Βερολίνο για την ακύρωση του Eurogroup για Ελλάδα: Απαιτούνται περαιτέρω διαπραγματεύσεις
Αρνήθηκε να απαντήσει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών
Την ανάγκη περαιτέρω διαπραγματεύσεων τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Friederike Tiesenhausen, σχετικά με την ακύρωση του Eurogroup της Πέμπτης για την Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι προφανές ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διαπραγματεύσεων», για να υπενθυμίσει τις δηλώσεις Dijsselbloem ότι «ο επικεφαλής του Eurogroup είπε χθες ότι η πρόοδος των συνομιλιών μεταξύ θεσμών και Ελλάδας δεν είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να συγκαλέσει Eurogroup.
Πρόσθεσε δε, ότι «το πόσο αυτό μπορεί να διαρκέσει, ώστε αυτές οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν, δεν μπορώ να το πω τώρα» και επισήμανε ότι η διαδικασία προβλέπει ότι οι θεσμοί διεξάγουν τις συνομιλίες και το Eurogroup λαμβάνει τις αποφάσεις.
Ερωτηθείσα σχετικά με το αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής, παρέπεμψε στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Η Friederike Tiesenhausen αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι την περασμένη Παρασκευή υπήρξε πρόοδος στους τέσσερις βασικούς τομείς της αξιολόγησης, ενώ συμφωνήθηκε ότι «είναι αναγκαίο και ένα πακέτο προληπτικών μέτρων, για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει κάποιους στόχους του προϋπολογισμού».
Η τεχνική εφαρμογή εναπόκειται τώρα στις συνομιλίες θεσμών και Ελλάδας, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης