Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» Schaeuble σε έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα - «Όταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα συγκληθεί Eurogroup»

«Όχι» Schaeuble σε έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα - «Όταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα συγκληθεί Eurogroup»
Δεν έχει σημειωθεί τόση πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας, όση απαιτείται από τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ώστε να συγκληθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σημείωσε
Αρνητικός εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, στο αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή σύγκλησης έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για την Ελλάδα και όπως αναφέρει το Bloomberg, ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, αν έχει έρθει η ώρα για μια τέτοια συνάντηση, ο γερμανός υπουργός απάντησε πως «όχι».
Παράλληλα, τόνισε ότι έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου δεν έχει σημειωθεί τόση πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας, όση απαιτείται από τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ώστε να συγκληθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, για να προσθέσει ότι όταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα υπάρξει η συνάντηση.
Τέλος, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν είναι προγραμματισμένο οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης