Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η απειλή του Brexit επιδρά αρνητικά στην οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου

Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η απειλή του Brexit επιδρά αρνητικά στην οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου
Είναι καλά τα νέα ότι η Βρετανία συνεχίζει να αναπτύσσεται, όμως η απειλή της αποχώρησης από την Ε.Ε. επιδρά αρνητικά, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας
Ο κίνδυνος αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδρά αρνητικά στην οικονομία της χώρας, τόνισε σήμερα, Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, μετά τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ της χώρας και έδειξαν επιβράδυνση της ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
«Είναι καλά τα νέα ότι η Βρετανία συνεχίζει να αναπτύσσεται, όμως υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι η απειλή αποχώρησης από την Ε.Ε. επιδρά αρνητικά στην οικονομία μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, για να προσθέσει ότι «οι επενδύσεις και οι κατασκευές έχουν καθυστερήσει, ενώ μια ακόμη διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων, ο ΟΟΣΑ, επιβεβαίωσε ότι οι βρετανικές οικογένειες θα είναι σε χειρότερη θέση αν αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2016 έναντι ανάπτυξης 0,6% το δ' τρίμηνο του 2015, όμως τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σύνδεση του γεγονότος με την αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης