Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων στα αεροδρόμια

Γερμανία: Περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων στα αεροδρόμια
Lufthansa, Air Berlin και άλλες εταιρείες ματαίωσαν εκατοντάδες πτήσεις σήμερα, Τετάρτη
Περισσότερες από 1.000 πτήσεις έχουν ματαιωθεί στη Γερμανία, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στα αεροδρόμια της χώρας.
Οι αεροπορικές εταιρείες Deutsche Lufthansa, Air Berlin και άλλες ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις στη Γερμανία, σήμερα, Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, καθώς η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στα αεροδρόμια έχουν δυσχεράνει τις λειτουργίες των αεροδρομίων σε Φρανκφούρτη, Μόναχο και Κολονία.
Η Lufthansa ακύρωσε 895 πτήσεις ή το 60% των υπηρεσιών που είχε προγραμματίσει για σήμερα, Τετάρτη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Το αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου την Τρίτη άνοιξε ένα νέο terminal αξίας 900 εκατ. ευρώ, έχει πληγεί σημαντικά, με 700 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί, περιλαμβανομένων 545 πτήσεων της Lufthansa.
Στη Φρανκφούρτη, η Lufthansa ακύρωσε 350 πτήσεις.
Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας μετά τη Lufthansa, ακύρωσε τουλάχιστον 43 εγχώριες πτήσεις για Μόναχο και Κολονία και άλλαξε διαδρομή για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στη Νυρεμβέργη, η οποία δεν έχει μπει στο στόχαστρο από τις κινητοποιήσεις.
Η EasyJet ακύρωσε τέσσερις πτήσεις από και προς το Μόναχο, ενώ η χαμηλού κόστους Ryanair ακύρωσε δύο πτήσεις στην Κολονία και ανέβαλε 18 ακόμη.
Οι δραστηριότητες στην Κολονία έχουν σταματήσει περίπου στο μισό, με 103 από τις 276 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.
Σημειώνεται ότι το εργατικό σωματείο Ver.di απαιτεί αύξηση 6% στους μισθούς για 2,1 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους ανά τη χώρα και έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τις αρχές στον νέο γύρο συνομιλιών που θα λάβουν χώρα Πέμπτη και Παρασκευή, 28 και 29 Απριλίου 2016.
Όπως ανέφερε η Lufthansa, περίπου 87.000 πελάτες της έχουν πληγεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης