Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρησαν για πρώτη φορά οι πωλήσεις των iPhone - Βουτιά 4% για τη μετοχή της Apple

tags :
Υποχώρησαν για πρώτη φορά οι πωλήσεις των iPhone - Βουτιά 4% για τη μετοχή της Apple
Οι πωλήσεις iPhone στο Α' τρίμηνο κινήθηκαν στα 51,2 εκατ. τεμάχια, έναντι 61 εκατ. τεμάχια το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας υποχώρηση 16%
Ιστορικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου 2016, η Apple, καθώς για πρώτη φορά από την παρουσίαση του iPhone οι πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων της εταιρείας κατέγραψαν υποχώρηση, ενώ η εταιρεία κατέγραψε συνολικά μείωση πωλήσεων σε ένα τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.
Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε, μισή ώρα μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου στη Wall Street, ότι οι πωλήσεις iPhone για το πρώτο τρίμηνο κινήθηκαν στα 51,2 εκατ. τεμάχια, έναντι 61 εκατ. τεμάχια το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας υποχώρηση 16%.
Επίσης τα έσοδα της εταιρείας κινήθηκαν πτωτικά, στα 50,5 δισ. δολ., έναντι 58 δισ. δολ. προηγουμένως, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,9 δολ. ή 10,52 δισ. δολ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα κινήθηκαν χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας, η οποία έκλεισε τη συνεδρίαση με οριακές απώλειες 0,7%, να καταγράφει σημαντική υποχώρηση άνω του 4% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα υποχώρησαν κατά 26% για το Α' τρίμηνο.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας, τα iPad επίσης κατέγραψαν άσχημες επιδόσεις, με μείωση πωλήσεων κατά 19%, στα 10,25 εκατ. τεμάχια, ενώ η εταιρεία πούλησε και 4,03 εκατ. υπολογιστές Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης