Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Περισσότερες από 900 πτήσεις τους ακύρωσαν για αύριο Τετάρτη 27/4 οι Lufthansa και Air Berlin

Bloomberg: Περισσότερες από 900 πτήσεις τους ακύρωσαν για αύριο Τετάρτη 27/4 οι Lufthansa και Air Berlin
Το Ver.di διεκδικεί αυξήσεις 6% για 2,1 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους σε ολόκληρη τη Γερμανία
Στην ακύρωση περισσότερων από 900 πτήσεις τους για αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 προχώρησαν οι γερμανικές εταιρείες Lufthansa και Air Berlin, καθώς η αυριανή απεργία δημοσίων υπαλλήλων στα γερμανικά αεροδρόμια αναμένεται να διαταράξει τη δραστηριότητα των αεροπορικών εταιρειών στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και της Κολωνίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, η Lufthansa - η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης - ακύρωσε 895 πτήσεις της για αύριο ή το 60% του συνόλου αυτών, γεγονός που επηρεάζει 87 χιλιάδες επιβάτες.
Οι πτήσεις που ακυρώνονται αφορούν κυρίως σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά και προς αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ από το Μόναχο ακυρώνονται όλες οι διηπειρωτικές πτήσεις της εταιρείας.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Air Berlin - μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι η Etihad Airways του Αμπού Ντάμπι - ακύρωσε 43 πτήσεις εσωτερικού από το Μόναχο και την Κολωνία, ενώ πρόκειται να ανακατευθύνει πτήσεις εξωτερικού προς τη Νυρεμβέργη.
Πίσω από την απεργία και την ολιγόωρη αποχώρηση εργαζομένων από τη δουλειά τους σε έξι γερμανικά αεροδρόμια την Τετάρτη, βρίσκεται το συνδικάτο Ver.di, στο πλαίσιο διαφωνιών με την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για τις αποδοχές εργαζόμενων αεροδρομίου σε ομοσπονδιακό και σε τοπικό επίπεδο.
Το Ver.di διεκδικεί αυξήσεις 6% για 2,1 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους σε ολόκληρη τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης