Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «κυβερνο-βομβαρδισμούς» κατά των τζιχαντιστών της ISIS - Ψηφιακό «μέτωπο»

New York Times: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «κυβερνο-βομβαρδισμούς» κατά των τζιχαντιστών της ISIS - Ψηφιακό «μέτωπο»
Η διαβόητη Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για χρόνια διεξάγει καθημερινές επιχειρήσεις ηλεκτρονικής παρακολούθησης των τζιχαντιστών της ISIS
Ένα νέο μέτωπο κατά του τρομοκρατικού χαλιφάτου ISIS δημιούργησαν οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά στοχεύοντας τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες στις περιοχές που ελέγχουν για να συντονίσουν τις κινήσεις, τις μάχες και τις πάσης φύσεως συναλλαγές τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδος New York Times (NYT), επικεφαλής της προσπάθειας αυτής έχει τεθεί η στρατιωτική Διοίκηση Επιχειρήσεων Δικτύου (Cyber Command) - που λειτουργεί εδώ και μια εξαετία - η οποία για πρώτη φορά έλαβε εντολή να πραγματοποιήσει επιθέσεις στα υπολογιστικά δίκτυα και συστήματα που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες.
Η διαβόητη Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για χρόνια διεξάγει επιχειρήσεις ηλεκτρονικής παρακολούθησης των τζιχαντιστών της ISIS, σε καθημερινή βάση, ενημερώνοντας σχετικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Όμως, μέχρι στιγμής, η υπηρεσία Cyber Command εστίαζε κυρίως στη Ρωσία, στην Κίνα, στο Ιράν και στη Βόρειο Κορέα, μην έχοντας ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με το χαλιφάτο των τρομοκρατών.
Την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε σύνοδο στο Βερολίνο με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, η οποία θα εξετάσει επιπλέον πλήγματα προς την ISIS.
Ο στόχος των κυβερνο-επιθέσεων των ΗΠΑ θα είναι να διαταράξουν την ικανότητα της ISIS να προπαγανδίζει τη δράση της, να στρατολογεί άτομα, να εκδίδει στρατιωτικές εντολές και να πραγματοποιεί καθημερινές λειτουργίες της, όπως το να πληρώνει τους μαχητές της.
Μεταξύ των στόχων των Αμερικάνων είναι η μίμηση στρατιωτικών εντολών της ISIS, ούτως ώστε μαχητές και στελέχη της να παγιδευτούν σε περιοχές που μπορούν να πληγούν ευκολότερα από αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης