Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Ο Akinci ασκεί πιέσεις για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Anadolu: Ο Akinci ασκεί πιέσεις για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
«Αν θέλουμε να φτάσουμε σε μια λύση φέτος, οι συνεχιζόμενες συζητήσεις για την Κύπρο πρέπει να είναι ταχύτερες και πιο παραγωγικές», υποστήριξε ο Akinci 
O Mustafa Akinci, ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, ασκεί πιέσεις, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ο Akinci ανέφερε ότι «αν θέλουμε να επιτευχθεί λύση εντός του 2016, τότε οι συζητήσεις για την Κύπρο θα πρέπει να είναι ταχύτερες και πιο παραγωγικές».
Νωρίτερα, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, την οποία χαρακτήρισε «εποικοδομητική».
«Οι λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν σε κοινό ανακοινωθέν, όταν και οι δύο πλευρές θα είναι έτοιμες», σημείωσε, αρνούμενος να σχολιάσει το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον κύπριο πρόεδρο.
Ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες των ελληνικών Μέσων, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι κακός συνομιλητής στις διαπραγματεύσεις.
Αντιθέτως υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει υπερασπιστεί τις απόψεις της, στην προσπάθεια για πρόοδο και λύσεις.
Η επόμενη συνάντηση του προέδρου της Κύπρου με τον ηγέτη του ψευδοκράτους θα λάβει χώρα την Παρασκευή 6 Μαΐου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης