Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 72% αυξήθηκε η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. βάσει των στοιχημάτων μετά την επίσκεψη Obama

Στο 72% αυξήθηκε η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. βάσει των στοιχημάτων μετά την επίσκεψη Obama
Στο 28% η πιθανότητα Brexit, με τις αποδόσεις στα γραφεία στοιχημάτων να έχουν αυξηθεί στο 3,55
Στο 72% διαμορφώνεται πλέον η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την υποστήριξη που εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, στο στρατόπεδο συμμετοχής στην Ε.Ε., σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων, με την απόδοση να έχει υποχωρήσει στο 1,38.
Μιλώντας στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι ένα Brexit θα έθετε τη Βρετανία ουραγό σε μια συμφωνία εμπορίου με τις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση ειδώθηκε ως σημαντικό πλήγμα για το στρατόπεδο των υποστηρικτών του Brexit, στέλνοντας κύματα σοκ στην εκστρατεία τους.
Πλέον, η πιθανότητα ενός Brexit με βάση τα στοιχηματικά γραφεία διαμορφώνεται μόλις στο 28%, με τις αποδόσεις να έχουν ενισχυθεί στο 3,55.
Ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, ήλπιζε ότι η παρέμβαση του αμερικανού προέδρου θα έδινε σημαντική ώθηση στην εκστρατεία του για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στο ευρωπαϊκό μπλοκ και φαίνεται ότι η ευχή του πραγματοποιήθηκε.
Ο Obama εκτιμά ότι η συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε. την καθιστά ακόμη πιο σημαντική, σε καλύτερη θέση να διατηρήσει μια ισχυρή οικονομία, να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και την κλιματική αλλαγή.
Ωστόσο, το στρατόπεδο υπέρ του Brexit αντέδρασαν με οργή, καλώντας τον αμερικανό πρόεδρο αδύναμο, καθώς σύντομα λήγει η θητεία του και τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα υπέγραφαν για μια ένωση που θα έθετε τους περιορισμούς στην κυριαρχία της όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Βρετανίας στην Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης