Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η Marine Le Pen δεν είναι ευπρόσδεκτη στην καμπάνια υπέρ του Brexit

Le Monde: Η Marine Le Pen δεν είναι ευπρόσδεκτη  στην καμπάνια  υπέρ του Brexit
Ούτε ο Nigel Farage, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος UKIP δεν θέλει καμία συνεργασία με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen
Ο εκτοπισμός της Marine Le Pen από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα πάντα εκτός από θριαμβευτικός, γράφει η Le Monde, εξηγώντας στη συνέχεια τι ακριβώς συνέβη.
Η Gisela Stuart, μία από τους ηγέτες της καμπάνιας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, έστειλε την Παρασκευή 22 Απριλίου μία επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας, Theresa May, ζητώντας την απαγόρευση εισόδου στη χώρα της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.
Στην επιστολή της, η συμπρόεδρος του μαχητικού συνασπισμού για το Brexit, υποστηρίζει ότι «οι διχαστικές και εμπρηστικές απόψεις της κας Le Pen δεν είναι καλές για το δημόσιο συμφέρον και αποτελούν έναν λόγο για τον οποίο εκδόθηκαν 72 φορές από το 2010 ως το 2014 απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα».
Κάνοντας αναφορές σε μερικές προτάσεις της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τις προσευχές των μουσουλμάνων στους δρόμους, η Stuart πίεσε την κυρία May να ασκήσει τις εξουσίες της στο πλαίσιο των νόμων για τη μετανάστευση και να αρνηθεί την είσοδο στη χώρα.
Η υπουργός Εσωτερικών εξήγησε, ωστόσο, στο BBC ότι δεν εκφράζεται δημοσίως για μεμονωμένες περιπτώσεις.
Η συνοδεία της Marine Le Pen είχε ανακοινώσει εδώ και μερικές μέρες μία αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο για να στηρίξει την καμπάνια υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα που θα γίνει στις 23 Ιουνίου.
Σε μία συνέντευξή της στη Ρουμανία στις 16 Απριλίου χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «μία κομβική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία», προσθέτοντας ότι ελπίζει πως «οι Γάλλοι περιμένουν μία παρόμοια ευκαιρία, όπως και κάθε λαός της Ευρώπης».
Αν εμποδιστεί να διασχίσει τη Μάγχη, η Marine Le Pen θα δώσει τη στήριξή της στην Janice Atkinson, που αποστάτησε από το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα για την ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), υπέρμαχου του Brexit και προσχώρησε στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το UKIP, μέσω του ηγέτη του Nigel Farage πήρε επίσης αποστάσεις από την άφιξη της Le Pen.
Αν και δεν συμμερίζεται τα περί απαγόρευσης εισόδου, θα προτιμούσε να μην έρθει, καθώς θεωρεί ότι ο ερχομός της δεν έχει κάτι να προσφέρει.
«Ο αντισημιτισμός είναι μέσα στο DNA του Εθνικού Μετώπου» είχε πει ο Nigel Farage και όταν του είχε τεθεί το ερώτημα μίας συμμαχίας με το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας στις ευρωεκλογές του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης