Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Η Merkel είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας για το προσφυγικό – Τι συζήτησαν για το TTIP

Obama: Η Merkel είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας για το προσφυγικό – Τι συζήτησαν για το TTIP
"ΗΠΑ και Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσουν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (ΤΤΙΡ)", δήλωσε ο B. Obama
«Βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας» η A. Merkel σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama, από το Ανόβερο, αναφερόμενος στους χειρισμούς της καγκελαρίου της Γερμανίας στην προσφυγική – μεταναστευτική κρίση.
Μάλιστα, όπως ο ίδιος σημείωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την κ. Merkel, «σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, είναι πολύ δύσκολο για εμάς απλά να υψώσουμε τοίχους».
Αναφερόμενος στη Συρία, εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας.
Όπως είπε, «παραμένουμε βαθύτατα ανήσυχοι για την κλιμάκωση των μαχών στη Συρία τις τελευταίες ημέρες και συνεχίζουμε να συμφωνούμε πως η μόνη πραγματικά διαρκής λύση είναι μια πολιτική λύση που κινεί τη Συρία προς μια περιεκτική κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει όλους τους Σύριους».
Για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας, υπέρ της οποίας τάχθηκε η γερμανίδα καγκελάριος, ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε επιφυλακτικός.
Όπως τόνισε «το θέμα της ζώνης ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας δεν είναι θέμα ιδεολογικής αντίρρησης από την πλευρά μου.
Δεν είναι θέμα ότι δεν εύχομαι να μπορούσα να βοηθήσω και να προστατευθούν τόσοι άνθρωποι.
Είναι ένα πολύ πρακτικό ζήτημα και αφορά το πώς να το κάνεις».
Κατά τον ίδιο, υπάρχουν διάφορα ερωτήματα για μια τέτοια ζώνη, μεταξύ των οποίων είναι ποια χώρα θα βάλει τόσες επίγειες στρατιωτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Συρίας, η οποία μαστίζεται εδώ και πέντε χρόνια από τον εμφύλιο πόλεμο.
Τέλος, ο Obama ανέφερε ότι ΗΠΑ και Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσουν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (ΤΤΙΡ) που παραμένει υπό διαπραγμάτευση, η οποία, σύμφωνα με τους υπέρμαχούς της, θα μπορούσε να ενισχύσει την κάθε οικονομία με 100 δις. δολάρια.
«Είναι αναμφισβήτητο» ότι το ελεύθερο εμπόριο έχει ενισχύσει την αμερικανική οικονομία και έχει φέρει τεράστια οφέλη στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό, είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης