Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ τη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ και ΕΕ Merkel και Obama - Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ανόβερο

Υπέρ τη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ και ΕΕ Merkel και Obama - Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ανόβερο
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας
(Upd2)Υπέρ τη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ τάχθηκαν η A. Merkel και ο B. Obama υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία αυτή θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.
Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανίδα καγκελάριος και ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συζητήσουν για την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) αύριο Κυριακή (24/4) οπότε και θα συναντηθούν σε εμπορική έκθεση στο Ανόβερο ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (25/4) ξεκινάει στη Νέα Υόρκη ο 13ος γύρος των διαπραγματεύσεων για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP).
«Το TTIP είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προωθήσουμε την ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Bild ο αμερικανός πρόεδρος
Η A. Merkel μιλώντας στο εβδομαδιαίο podcast υποστήριξε πως «η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι θα βγουν κερδισμένοι», προσθέτοντας πως «είναι καλό για μας καθώς θα μπορούμε να εκτιμήσουμε τους ανταγωνιστές μας».
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας.
Οι υπέρμαχοι της συμφωνίας υποστηρίζουν πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη ενώ οι πολέμιοι ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει τα δικαιώματα των καταναλωτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαδηλώσεις ενάντια στη συμφωνία και από την Greenpeace

DW: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Ανόβερο κατά της ΤTIP

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στο Ανόβερο σήμερα (23/4) για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία.

Η αστυνομία γνωστοποίησε πως στην διαδήλωση πήραν μέρος 35.00 άνθρωποι, ενώ οι διοργανωτές έκαναν λόγο για υπερδιπλάσιο αριθμό.
Κύριο σύνθημα των διαδηλώσεων ήταν «η Merkel και Obama έρχονται – σταματήστε τις συμφωνίες TTIP & CETA – για ένα δίκαιο εμπόριο».
Ακτιβιστές της Greenpeace, ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Σταματήστε τον Δούρειο Ίππο» ενώ ο εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης δήλωσε πως «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία και οδηγεί στη μείωση των ευρωπαϊκών στάνταρ για την προστασία της γεωργίας».
Ακόμα συμπλήρωσε πως η Greenpeace δεν θεωρεί απαραίτητη αυτή τη συμφωνία εμπορίου και ζητά το τέλος των διαπραγματεύσεων.
Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 23 Απριλίου 2016 19:05)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης