Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εξοφλήθηκαν μετά από 14 χρόνια οι αμετανόητοι ομολογιούχοι «κουρεμένων» δανείων της Αργεντινής

Reuters: Εξοφλήθηκαν μετά από 14 χρόνια οι αμετανόητοι ομολογιούχοι «κουρεμένων» δανείων της Αργεντινής
Επενδυτικά κεφάλαια με επικεφαλής τα Aurelius Capital Management και NML Capital Ltd έλαβαν άνω των 6 δισ. δολαρίων
Τους επίμονους, αμετανόητους κατόχους «κουρεμένων» ομολόγων της αποπλήρωσε σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, η Αργεντινή, 14 ολόκληρα χρόνια μετά τη χρεοκοπία της το 2002, κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο δικαστικών μαχών και προσφυγών μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι δικαστικές διαμάχες είναι παρελθόν, επειδή ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, αποφάσισε να επιστρέψει η χώρα του στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο δικαστής Thomas Griesa του Μανχάταν επιβεβαίωσε την Παρασκευή την εξόφληση των αμετανόητων ομολογιούχων της Αργεντινής - ως είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της νέας διεθνούς ομολογιακής έκδοσης της χώρας - εκδίδοντας εντολή που της επιτρέπει να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των επαναδιαπραγματευμένων ομολόγων της, η οποία αίρει τα ασφαλιστικά μέτρα που το απαγόρευαν και οδήγησαν σε νέα αθέτηση πληρωμών το 2014.
Επενδυτικά κεφάλαια με επικεφαλής τα Aurelius Capital Management και NML Capital Ltd της Elliott Management, ήταν μεταξύ των επενδυτών που έλαβαν την Παρασκευή άνω των 6 δισ. δολαρίων στη βάση συμφωνίας τους με την Αργεντινή.
Η λατινο-αμερικανική χώρα έχει τοποθετήσει επιπλέον 3 δισ. δολάρια σε παρακαταθήκη υπέρ κατόχων «κουρεμένων» ομολόγων της που δεν είχαν έρθει σε συμφωνία μαζί της μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016, για την αποπληρωμή τους.
Η Αργεντινή προ ημερών ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη της ομολογιακή έκδοση από το 2001, η οποία συγκέντρωσε 16,5 δισ. δολάρια από επενδυτές, για να καταστεί η μεγαλύτερη ιστορικά αντίστοιχη έκδοση ομολόγων αναδυόμενης χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης