Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από τα 111 γιέν το δολάριο ΗΠΑ εν μέσω φημών για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την BoJ

Πάνω από τα 111 γιέν το δολάριο ΗΠΑ εν μέσω φημών για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την BoJ
Από την αρχή του 2016, το γιέν έχει καταγράψει μεγάλα κέρδη 8% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Πάνω από τα 111 γιέν ανά δολάριο ενισχύθηκε το αμερικανικό έναντι του ιαπωνικού νομίσματος την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στη διεθνή αγορά συναλλάγματος για πρώτη φορά στις τελευταίες δύο εβδομάδες, για να ανέλθει μέχρι τα 111,435 γιέν έχοντας καταγράψει χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 109,259 γιέν.
Η ενίσχυση του δολαρίου στο συγκεκριμένο συναλλαγματικό ζευγάρι αποδίδεται από οικονομικούς σχολιαστές στις αναφορές, ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει αρνητικά τα επιτόκια δανείων της προς τις εμπορικές τράπεζες, πρακτικά χρηματοδοτώντας τες να πλημμυρίσουν την ιαπωνική αγορά με νέο χρήμα.
Από την αρχή του 2016, το γιέν έχει καταγράψει μεγάλα κέρδη 8% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ παρά το «πείραμα» της BoJ στο τέλος Ιαουαρίου 2016 να καταστήσει αρνητικό το παρεμβατικό της επιτόκιο για την αποδοχή κάποιων από τις πλεονάζουσες καταθέσεις των εμπορικών τραπεζών, που θα έπρεπε να έχει οδηγήσει το γιέν σε εξασθένηση.
Για την κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe, η είδηση εξασθένησης του γιέν έναντι του δολαρίου είναι ευπρόσδεκτη, καθώς κρίνει ότι αυτό χρειάζεται για να ενισχυθεί ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη (μέσω αυξημένων εξαγωγών).
Το απόγευμα της Παρασκευής στις 17:40, το δολάριο διαπραγματευόταν στη διεθνή αγορά στα 111,305 γιέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης