Τελευταία Νέα
Διεθνή

Europa Press: Μέτρα έκτακτης ανάγκης πρέπει να παρουσιάσει η Ελλάδα – Κρίσιμο το Eurogroup 28/4

Europa Press: Μέτρα έκτακτης ανάγκης πρέπει να παρουσιάσει η Ελλάδα – Κρίσιμο το Eurogroup 28/4
Μετά μπορεί να ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος, τονίζει το ισπανικό ειδησεογραφικό δίκτυο
Την επόμενη Πέμπτη, 28 Απριλίου, είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και έπειτα να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το ισπανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Europa Press με αφορμή τη σημερινή (22/4) συνεδρίαση του Eurogroup.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει επιπλέον μέτρα έκτακτης ανάγκης στην τρόικα, τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μόνο αν αυτό ήταν αναγκαίο ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Όσον αφορά το χρέος, επισημαίνονται οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ έχουν δώσει την εντολή για βρεθούν λύσεις σχετικά με το θέμα, αν και με ορισμένους περιορισμούς.
Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στήριξη σε μια διαγραφή του ελληνικού χρέους και ότι θα εργαστούν σχετικά με τις πιθανότητες αναδιάρθρωσης και αν καταστεί αναγκαίο, μέτρα σχετικά με τη διάρκεια των δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης