Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Ο Draghi πρέπει να δρα με ανεξαρτησία – Οι πολιτικοί να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην κριτική τους

Dijsselbloem: Ο Draghi πρέπει να δρα με ανεξαρτησία – Οι πολιτικοί να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην κριτική τους
Όσο πιο πολύ απέχουν οι πολιτικοί από την κριτική, τόσο αποτελεσματικότερος θα είναι ο διοικητής της ΕΚΤ, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup
Στην κριτική που δέχεται ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, για τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής, κυρίως από τη γερμανική πλευρά, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Άμστερνταμ, με βασικό θέμα την Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο κ. Dijsselbloem με δηλώσεις του στο CNBC, «ο κ. Draghi πρέπει να κάνει τη δουλειά του με ανεξαρτησία και αυτό σημαίνει ότι εμείς οι πολιτικοί πρέπει πραγματικά να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση στα σχόλια και την κριτική μας».
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο διοικητής της ΕΚΤ «πρέπει να λάβει αποφάσεις που είναι καλές για το σύνολο της ζώνης του ευρώ στο πλαίσιο της εντολής που έχει και αυτό ακριβώς κάνει η ΕΚΤ και όσο περισσότερο μπορούμε να απέχουμε από σχόλια, τόσο πιο αποτελεσματικός μπορεί να είναι».
Αν και ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι η συζήτηση ήταν νόμιμη και η ελευθερία του λόγου είναι κρίσιμη, «για τους πολιτικούς το να επικρίνουν την ΕΚΤ θα σήμαινε πολιτική επιρροή και δεν είμαι υπέρ αυτού», για να συμπληρώσει ότι «η ΕΚΤ πρέπει να κάνει το έργο νομισματικής πολιτικής με ανεξάρτητο τρόπο».
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Jeroen Dijsselbloem σημείωσε ότι η σημερινή ατζέντα του Eurogroup θα επικεντρωθεί στην Ελλάδα και στην οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από τους δανειστές για την πλήρη εφαρμογή του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
«Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα σήμερα και θα προβούμε σε απολογισμό της προόδου που έχει γίνει.
Ακούω καλά νέα από την Αθήνα, ας δούμε πού βρισκόμαστε.
Αν έχουμε πρόοδο σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος και τα επόμενα βήματα (σ.σ. για τις μεταρρυθμίσεις), τότε πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για το χρέος, όμως είμαστε μόνο στην αρχή αυτής της συζήτησης».
Επομένως, τόνισε, «μην περιμένετε καμία συμφωνία (σ.σ. για το χρέος) σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης