Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη η ζήτηση για τα νέα ομόλογα Αργεντινής στη δευτερογενή αγορά - Άνοδος τιμών κατά 3%-4%

Μεγάλη η ζήτηση για τα νέα ομόλογα Αργεντινής στη δευτερογενή αγορά - Άνοδος τιμών κατά 3%-4%
Μετά την επιτυχία της έκδοσης κρατικών ομολόγων από την Αργεντινή, ετοιμάζονται να εκδώσουν δικά τους ομολόγα ορισμένες περιφέρειές της
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων συνεχίστηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 η «μάχη» των επενδυτών που ενδιαφέρονται σφόδρα να αποκτήσουν τα νεο-εκδοθέντα - για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια - ομόλογα Αργεντινής.
Στην πρεμιέρα τους ως τίτλοι ελεύθερα διαπραγματεύσιμοι, η τιμή των δεκαετούς διάρκειας ομολόγων Αργεντινής κέρδισε 3% - δηλαδή, ανήλθε στα 103 σεντς - οδηγώντας την απόδοσή τους από το 7,5% του κουπονιού, σε 7%.
Για την Αργεντινή, η θερμή υποδοχή των ομολόγων της στη δευτερογενή αγορά ήταν εντελώς ανέλπιστη, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της μακράς δημόσιας αντιπαράθεσής της με τους αμετανόητους κατόχους των «κουρεμένων» ομολόγων της από το 2001.
Η μεγάλη ζήτηση για τα ομόλογα της λατινο-αμερικανικής χώρας εξηγείται εν μέρει από το γεγονός, ότι πολλοί επενδυτές έλαβαν από την πρόσφατη ομολογιακή έκδοση μικρότερης αξίας ομόλογα από αυτά που είχαν ζητήσει.
Μετά την επιτυχία της Αργεντινής στην έκδοση ομολόγων, αντίστοιχο ενδιαφέρον έχουν δείξει και ορισμένες από τις περιφερειακές αρχές της, όπως της Κόρντοβα και της Μεντόζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης