Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διασώσει την Tata Steel εξαγοράζοντας το 25%

Reuters: Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διασώσει την Tata Steel εξαγοράζοντας το 25%
Η στήριξη που θα παράσχει θα εξαρτηθεί από τον αγοραστή, αλλά πιθανότατα θα έχει τη μορφή της αναχρηματοδότησης του χρέους - «Όχι» σε μερική κρατικοποίηση
Η Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη 21 Απριλίου ότι εξετάζει την πιθανότητα να αγοράσει το 25% της βιομηχανίας ατσαλιού Tata Steel, σε μία κίνηση που αποτελεί μέρος ενός πακέτου εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλινών, προκειμένου να στηριχθεί ο πιθανός αγοραστής της επιχείρησης.
Η ινδική μητρική της εταιρείας ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από τις δραστηριότητές της στη Βρετανία, αφήνοντας την κυβέρνηση να προσπαθεί να διασώσει την άλλοτε κραταιά βιομηχανία η οποί επλήγη από τις φθηνές εισαγωγές από την Κίνα, τα αυξανόμενα κόστη και την αδύναμη ζήτηση.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron βρίσκεται υπό πίεση από τα εργατικά συνδικάτα και την αντιπολίτευση να καταφέρει να βρει έναν αγοραστή, προκειμένου να σωθούν οι περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η στήριξη που θα παράσχει θα εξαρτηθεί από τον αγοραστή, αλλά πιθανότατα θα έχει τη μορφή της αναχρηματοδότησης του χρέους.
Το μερίδιο που θα αποκτήσει το κράτος στην εταιρεία εκτιμάται στο 25%, ενώ εκπρόσωπος του Cameron αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μερική κρατικοποίηση της εταιρείας, καθώς κάτι τέτοιο «δεν θεωρείται η σωστή απάντηση στο πρόβλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης