Τελευταία Νέα
Διεθνή

Badri (OPEC): Τον Ιούνιο 2016 η επόμενη διεθνής συνάντηση για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου

Badri (OPEC): Τον Ιούνιο 2016 η επόμενη διεθνής συνάντηση για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου
Η Γκαμπόν ζήτησε να καταστεί το 14ο μέλος του OPEC, μια χώρα με ημερήσια παραγωγή 240 χιλ. βαρελιών πετρελαίου, η μικρότερη μεταξύ των χωρών-μελών του OPEC
Τον Ιούνιο του 2016 πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη σύνοδος των χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC με πετρελαιο-παραγωγικές χώρες που δεν είναι μέλη του, στο πλαίσιο αναζήτησης συμφωνίας για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου με στόχο την άνοδο της τιμής του.
Αυτό δήλωσε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 ο γενικός γραμματέας του OPEC, Abdallah Salem el-Badri - ο κορυφαίος αξιωματούχος του 13μελούς οργανισμού - σύμφωνα με τον οποίο η επόμενη σύνοδος του OPEC στις 2 Ιουνίου 2016 στη Βιέννη θα μπορούσε να διοργανώσει μια νέα διευρυμένη συνάντηση για το «πάγωμα» της παραγωγής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδος Wall Street Journal (WSJ), ο Badri επεσήμανε ότι ο OPEC «αποτελεί ακόμα ζωντανή δύναμη στην αγορά πετρελαίου».
Την πιθανότητα νέας συνάντησης στις 2 Ιουνίου για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου ανέφερε και ο κορυφαίος σύμβουλος του σαουδαραβικού υπουργείου Πετρελαίου, Ibrahim Muhanna.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Κυριακή 17/4 μια αντίστοιχη συνάντηση που διοργανώθηκε στην Ντόχα του Κατάρ απέτυχε παταγωδώς να καταλήξει σε οποιαδήποτε συμφωνία, ιδιαίτερα λόγω της επιμονής του Ιράν να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου του στο επίπεδο που ίσχυε πριν την επιβολή κυρώσεων εναντίον του από τη Δύση.
Σύμφωνα με τον Badri, η δυτικο-αφρικανική Γκαμπόν ζήτησε να καταστεί το 14ο μέλος του OPEC, μια χώρα με ημερήσια παραγωγή 240 χιλ. βαρελιών, που θα ήταν η μικρότερη μεταξύ των χωρών-μελών του OPEC.
Ο ίδιος εκτίμησε, ότι η υπερπροσφορά πετρελαίου στην αγορά θα εξισορροπηθεί με τη ζήτηση μέχρι το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης