Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι επενδυτές απέσυραν από τα hedge funds 15 δισ. δολ. το Α΄ τρίμηνο του 2016

tags :
Οι επενδυτές απέσυραν από τα hedge funds 15 δισ. δολ. το Α΄ τρίμηνο του 2016
Το συνολικό ποσό επενδύσεων μειώθηκε στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια
Τα hedge funds μόλις διένυσαν το χειρότερο τρίμηνό τους (α΄ τρίμηνο του 2016) την τελευταία 7ετία καθώς οι επενδυτές απέσυραν περισσότερα από 15 δισεκ. δολάρια αντιδρώντας έτσι στα υψηλά τέλη που χρεώνονται σε ολόκληρο τον κλάδο.
Το συνολικό ποσό επενδύσεων που παραμένει στα hedge funds μειώθηκε, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ μεταξύ των οποίων και οι Financial Times, στα 2,86 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2016, και ήταν η πρώτη φορά από το 2009 που ο κλάδος υπέστη απώλειες δύο συνεχόμενα τρίμηνα.
Εκτός από τους ιδιώτες επενδυτές, δισεκατομμύρια απέσυραν και κρατικά επενδυτικά ταμεία από τα hedge funds παγκοσμίως καθώς στρέφουν την προσοχή τους στην στήριξη των δικών τους οικονομιών που εξαρτημένες από το πετρέλαιο, παραπαίουν λόγω της πτώσης της τιμής του.
Η Letitia James, δημόσια συνήγορος για το συνταξιοδοτικό σχήμα της Ν. Υόρκης, εξαπέλυσε επίθεση στους διαχειριστές που «αποφεύγουν να προβούν σε διαπραγματεύσεις για ευνοϊκούς όρους για τους επενδυτές» πιστεύοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν λάθος, ακόμη και αν χάνουν χρήματα».
«Αν πραγματικά νοιάζονταν για τα μέλη μας, συνεχίζει, δεν θα χρέωναν ποτέ τόσο μεγάλες αμοιβές για την αποτυχία τους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Ας πουλήσουν τώρα τα εξοχικά τους, τα αεροπλάνα τους κλπ και να επιστρέψουν τα χρήματα στους επενδυτές τους».
Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη ορισμένα συνταξιοδοτικά ταμεία που συνεχίζουν να επενδύουν σε hedge funds, όπως τα κρατικά ταμεία της Φινλανδίας που επένδυσαν το 2016 500 εκατομμύρια δολάρια ενώ και το κρατικό Συνταξιοδοτικό Ταμείο του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις επένδυσε για πρώτη φορά 500 εκατομμύρια δολάρια.
Πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων, πάντως, επισημαίνουν ότι οι περίοδοι αστάθειας στην αγορά δεν είναι οι καλύτερες για να αποσύρει κανείς τα χρήματά του από τα hegde funds γιατί όπως υποστηρίζει και η Judy Posnikoff, ιδρυτικό στέλεχος της Pacific Alternative Asset Management Company, υπάρχουν περιθώρια κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης