Τελευταία Νέα
Διεθνή

India Times: Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει τραυματίες και αιχμαλώτους για να πουλήσει τα όργανά τους

India Times: Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει τραυματίες και αιχμαλώτους για να πουλήσει τα όργανά τους
Οι τρομοκράτες δεν εκτελούν πλέον τους αιχμαλώτους του, αλλά τους συντηρούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα εν ζωή, προκειμένου να πάρει από αυτούς όσα περισσότερα μπορούν, όπως αίμα και όργανα
Τις τελευταίες εβδομάδες τα ρεπορτάζ για τις σημαντικές ήττες του Ισλαμικού Κράτους γεμίζουν όλα τα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ.
Βασικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι έπαιξαν οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στη Βόρεια Συρία, που κατέστρεψαν σημαντικές υποδομές και εγκαταστάσεις των τρομοκρατών και ιδιαίτερα εκείνες που έχουν να κάνουν με την παραγωγή πετρελαίου, ενώ παράλληλα κόπηκαν οι γραμμές μεταφοράς του πετρελαίου προς την Τουρκία.
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εσόδων του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία προηγουμένως εκτιμούνταν σε περισσότερο από 1 δισ. δολ. ετησίως.



Αλλά κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί πόσο άσχημη είναι πλέον η οικονομική κατάσταση του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Times της Ινδίας, τα πράγματα είναι τόσο τραγικά για την τρομοκρατική οργάνωση που έχει καταφύγει στη λύση του να σκοτώνει τους τραυματισμένους μαχητές της, προκειμένου να πουλήσει ακριβά τα όργανά τους στη μαύρη αγορά του εξωτερικού.
«Γιατροί απειλήθηκαν να προχωρήσουν στην αφαίρεση οργάνων των τραυματιών μαχητών της οργάνωσης», γράφει σε ρεπορτάζ της η αραβόφωνη εφημερίδα al-Sabah, επικαλούμενη πηγή στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης.
Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, το οποίο επισημαίνει ότι «οι τρομοκράτες υποφέρουν από τη σημαντική έλλειψη ρευστότητας, έπειτα από την απώλεια εδαφών στα νότια της Μοσούλης και για τον ίδιο λόγο σκοτώνουν τους ίδιους τους μαχητές τους που τραυματίστηκαν στην περιοχή, προκειμένου να πάρουν τα όργανά τους, όπως την καρδιά ή τους νεφρούς, και να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά».
Υπάρχουν δε ακόμη χειρότερες αναφορές, καθώς σε άλλα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι πλέον το Ισλαμικό Κράτος δεν εκτελεί τους αιχμαλώτους του, αλλά τους συντηρεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα εν ζωή, προκειμένου να πάρει από αυτούς όσα περισσότερα μπορεί, συμπεριλαμβανομένων του αίματός τους και των οργάνων τους.
Σύμφωνα με αναφορές, στις φυλακές της Μοσούλης οι αιχμάλωτοι υποχρεώνονται να δίνουν το αίμα τους και μάλιστα αναβάλλονται εκτελέσεις κρατουμένων, προκειμένου να δώσουν όσο περισσότερο αίμα μπορούν.
Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι το προσωπικό σε ένα νοσοκομείο της πόλης ανέφερε ότι έχουν θεαθεί τουλάχιστον 183 σοροί, από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί όργανα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης