Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η βρετανική στερλίνα ενισχύεται έναντι του ευρώ λόγω της βελτίωσης των ποσοστών υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Η βρετανική στερλίνα ενισχύεται έναντι του ευρώ λόγω της βελτίωσης των ποσοστών υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
Ρεκόρ 3 εβδομάδων για τη βρετανική στερλίνα στις 0,78669 λίρες ανά ευρώ
Στο χαμηλότερο επίπεδό του έναντι της βρετανικής στερλίνας για τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρέθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 το ευρώ, έχοντας εξασθενήσει μέχρι τις 0,78669 λίρες, καταφέρνοντας να διασπάσει το σημείο αντίστασης των 0,7885 λιρών.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ευρώ είχε ενισχυθεί μέχρι τις 0,79162 λίρες, ενώ το απόγευμα στις 18:55 διαπραγματευόταν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος στις 0,7880 λίρες.
Το βρετανικό νόμισμα βρίσκεται σε τροχιά ενίσχυσης έναντι του ευρωπαϊκού, με τη λίρα να καταγράφει μια από τις καλύτερες συναλλαγματικές «επιδόσεις» της ημέρας.
Μόλις προ τριών εβδομάδων η βρετανική στερλίνα είχε εξασθενήσει σε χαμηλό επίπεδο πολλών ετών στις 0,8100 λίρες ανά ευρώ, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας και των πραγματικών οικονομικών συνεπειών που προκαλεί η εκκρεμμότητα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 περί παραμονής ή μη της χώρας στην Ε.Ε..
Είναι ακριβώς η ελαφριά βελτίωση των ποσοστών που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., που προκαλεί την ανάκαμψη του βρετανικού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης