Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Προειδοποιούν τους Βρετανούς «ούτε που να σκεφτούν» το Brexit 8 πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

CNN: Προειδοποιούν τους Βρετανούς «ούτε που να σκεφτούν» το Brexit 8 πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 επηρεάζει κρίσιμα συμφέροντα των ΗΠΑ
«Ούτε που να σκεφτείτε να εγκαταλείψετε την Ευρωπαϊκή Ένωση», προειδοποίησαν τους Βρετανούς πολίτες με ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν και δημοσίευσαν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στην εφημερίδα The Times οκτώ πρώην υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ από το 1995.
Όπως εκτιμούν, ενδεχόμενο Brexit θα οδηγούσε το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητος που θα υπέσκαπτε τη σταθερότητά του και τις οικονομικές του προοπτικές.
Την επιστολή συνυπογράφουν οι ακόλουθοι πρώην υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ: George Schultz, Larry Summers, W. Michael Blumenthal, Robert Rubin, Paul O'Neill, John Snow, Hank Paulson και Timothy Geithner, καθώς και εκπρόσωποι των προεδριών Nixon και Carter.
Οι πρώην αξιωματούχοι αναγνωρίζουν μεν, ότι οι Βρετανοί πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για το μέλλον τους στο επικείμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 περί παραμονής ή μή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., όμως το αποτέλεσμα αυτού επηρεάζει κρίσιμα συμφέροντα των ΗΠΑ.
«Μια ισχυρή Βρετανία εντός Ε.Ε. παραμένει η καλύτερη ελπίδα κατά τη γνώμη μας, για τη διασφάλιση του μέλλοντος της Βρετανίας, δημιουργώντας μια Ευρώπη περισσότερο εύπορη και προστατεύοντας μια υγιή και προσαρμοστική παγκόσμια οικονομία», όπως ανέφεραν οι πρώην επίσημοι.
Η παρέμβασή τους έρχεται λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμενη επίσημη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, Barrack Obama, στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ταχθεί κατά του Brexit.
Οι συνυπογράφοντες την επιστολή προειδοποιούν τη Βρετανία, ότι σε περίπτωση Brexit δεν θα είναι εύκολο να παραμείνουν ένα ισχυρό παγκόσμιο χρηματο-οικονομικό κέντρο, καθώς το Λονδίνο θα έχανε την ιδιότητά του να είναι μια «πύλη» προς την ηπειρωτική Ευρώπη.
Επίσης, η επαναδιαπραγμάτευση συμφερουσών εμπορικών συμφωνιών μετά από ένα Brexit δεν θα πρέπει να θεωρείται εύκολη ή εξασφαλισμένη για τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης