Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Trump ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή της Janet Yellen εάν κερδίσει τις εκλογές

Μήνυμα Trump ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή της Janet Yellen εάν κερδίσει τις εκλογές
Τονίζει ότι θα στήριζε «απόλυτα» προτάσεις που θα μειώνουν τις εξουσίες της Fed και θα επιτρέψουν στο Κογκρέσο να ελέγχουν τη λήψη αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ
«Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο σχετικά με τον εκ νέου διορισμού στην προεδρία της Fed, αλλά θα προτιμούσα να δω κάποιον άλλο στη θέση της Janet Yellen».
Αυτή είναι η νέα δήλωση του υποψήφιου για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Donald Trump, που έχει προκαλέσει αίσθηση τόσο στις ΗΠΑ, όσο και εκτός συνόρων.
Τρεις εβδομάδες μετά την εκτίμησή του ότι οι ΗΠΑ «βρίσκονται ενώπιον μιας μαζικής ύφεσης» και ότι «είναι μια τρομερά άσχημη στιγμή για να επενδύσει κανείς σε μετοχές», ο Trump δημιουργεί και πάλι αίσθηση με την συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Fortune, στην οποία δηλώνει ότι ενώ του αρέσουν τα χαμηλά επιτόκια της Janet Yellen, δεν είναι οπαδός της.
«Νομίζω ότι έχει κάνει χρήσιμη δουλειά», λέει ο Trump στο Fortune, αλλά παράλληλα επισημαίνει ότι θα προτιμούσε να τοποθετήσει κάποιον άλλο στη θέση της.
Όπως ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν, ο Trump τονίζει στη συνέντευξή του ότι θα στήριζε «απόλυτα» προτάσεις που θα μειώνουν τις εξουσίες της Fed και θα επιτρέψουν στο Κογκρέσο να ελέγχουν τη λήψη αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Περιέργως, ενώ ο Trump δεν είναι οπαδός της Yellen, του αρέσουν τα μηδενικά επιτόκια και είναι οπαδός της νομισματικής πολιτικής της Fed.
«Το καλύτερο πράγμα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά», λέει ο Trump, συγκρίνοντας τις ΗΠΑ με έναν ιδιοκτήτη σπιτιού που αναχρηματοδοτεί την υποθήκη του.
«Υπάρχουν πολλά καλά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνονται, αλλά δεν γίνονται».
Ο Trump πρόσθεσε ότι αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια θα μπορούσε να είναι καταστροφική κίνηση, γιατί η χώρα θα αναγκαστεί να πληρώσει υψηλότερα επιτόκια για το χρέος της και αυτό θα είχε τρομακτικές συνέπειες για την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης