Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Γερμανία): Η πολιτική της ΕΚΤ έχει φθάσει στα όριά της – Η εκτύπωση χρήματος δεν είναι βιώσιμη οικονομική πολιτική

Gabriel (Γερμανία): Η πολιτική της ΕΚΤ έχει φθάσει στα όριά της – Η εκτύπωση χρήματος δεν είναι βιώσιμη οικονομική πολιτική
Πρέπει να βοηθήσουν οι εθνικές κυβερνήσεις, επενδύοντας και όχι αποταμιεύοντας, σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την εκτύπωση χρημάτων και τη μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να αναζωογονήσει την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ έχει αγγίξει τα όριά της και οι κυβερνήσεις πρέπει να τη βοηθήσουν, επενδύοντας και όχι αποταμιεύοντας, τόνισε ο γερμανός υπ. Οικονομίας, Sigmar Gabriel.
«Μια κεντρική τράπεζα από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση ανάπτυξης, δεν μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη μιας επιθετικής επενδυτικής πολιτικής», τόνισε ο Gabriel σε συνέντευξη Τύπου.
«Η εκτύπωση χρήματος δεν αποτελεί βιώσιμη οικονομική πολιτική», ανέφερε ο Gabriel και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά και εφαρμογή προγράμματος αγοράς εταιρικού χρέους αποτέλεσε μια αντίδραση σε χρόνια μέτρων λιτότητας που υιοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης