Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Σαουδική Αραβία ψάχνει να προσλάβει τραπεζίτες για τη διαχείριση κρατικού κεφαλαίου 2 τρισ. δολ.

Bloomberg: Η Σαουδική Αραβία ψάχνει να προσλάβει τραπεζίτες για τη διαχείριση κρατικού κεφαλαίου 2 τρισ. δολ.
Μέχρι το 2020, οι ξένες τοποθετήσεις του σαουδαραβικού PIF σχεδιάζεται να αυξηθούν στο ήμισυ της αξίας του, από μόλις 5% σήμερα
Τραπεζικά στελέχη ικανά να τεθούν επικεφαλής του κολοσσιαίου κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου αξίας 2 τρισ. δολαρίων που δημιουργεί, αναζητεί η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.
Όπως αναφέρει, η αραβική χώρα συνεργάζεται ήδη με την εταιρεία εξεύρεσης στελεχών Korn Ferry International για την πρόσληψη τραπεζιτών με διεθνή εμπειρία που θα τεθούν επικεφαλής μεταξύ άλλων των τμημάτων ώριμου κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity), αγοράς ακινήτων (real estate), διαχείρισης κινδύνων και αγορών.
Σήμερα, το κρατικό Κεφάλαιο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας διαθέτει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ σε συμμετοχές τοπικών εταιρειών, όπως λόγω του οικονομικού σοκ που έχει δεχθεί η χώρα από την καθίζηση των τιμών του πετρελαίου σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του PIF σε περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια, κάτι που θα το καθιστούσε το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο.
Μετοχές της τεράστιας σαουδαραβικής εταιρείας ενέργειας Aramco θα μεταβιβαστούν στο PIF, μέρος των οποίων στη συνέχεια θα διατεθούν σε δημόσια προσφορά το 2017 ή το 2018.
Μέχρι το 2020, οι ξένες τοποθετήσεις του PIF σχεδιάζεται να αυξηθούν στο ήμισυ της αξίας του, από μόλις 5% σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης