Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Αναστολή λειτουργίας σε πολλές βιομηχανικές μονάδες της Ιαπωνίας λόγω ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς

BBC: Αναστολή λειτουργίας σε πολλές βιομηχανικές μονάδες της Ιαπωνίας λόγω ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς
Οι σεισμικές δονήσεις στο Kumamoto έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους, ενώ έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε κάθε είδους κτίρια και υποδομές
Τη βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία έχει διαταράξει ο δεύτερος σεισμός του Kumamoto, μετά τον οποίο μια σειρά από εργοστάσια μεγάλων βιομηχανιών σταμάτησαν τη λειτουργία τους λόγω ζημιών στις γραμμές παραγωγής τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο γίγαντας των ηλεκτρονικών συσκευών Sony, οι αυτοκινητο-βιομηχανίες Honda και Toyota, η παραγωγός κυκλωμάτων Renesas Electronics και πολλές άλλες ανέφεραν ζημιές στην παραγωγική τους υποδομή μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς στην περιοχή.
Το Kumamoto είναι ένας μεγάλος βιομηχανικός κόμβος της Ιαπωνίας και η αναστάστωση στη λειτουργία της παραγωγής του αναμένεται να διαταράξει την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Toyota, πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία των περισσοτέρων εργοστασίων της στην Ιαπωνία σταδιακά, για διάρκεια μίας εβδομάδος.
Όπως ανέφερε, αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας της με ανταλλακτικά από τον κρίσιμο προμηθευτή της Aisin Seiki.
Οι σεισμικές δονήσεις στο Kumamoto έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους, ενώ έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε κάθε είδους κτίρια και υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης