Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kapsch (Αυστρία): Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό

Kapsch (Αυστρία): Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό
Δεν μπορεί έτσι απλά να αποφασίζεται το κλείσιμο των συνόρων, σημειώνει ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις προσφυγικές ροές και δεν μπορεί κανείς να της ζητά να προστατεύσει μόνη της τα χιλιάδες νησιά που έχει ως σύνορα, υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων Georg Kapsch.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά εκτεθειμένη θέση και δεν μπορούμε να αναμένουμε από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της τις εισροές προσφύγων από το Αιγαίο, ούτε και να ζητάμε από τη χώρα να προστατεύσει χιλιάδες νησιά ως σύνορα, κάτι τέτοιο απλώς είναι αδύνατο και ως εκ τούτου πρέπει ως Ευρώπη να δώσουμε τη στήριξή μας», σημειώνει ο G. Kapsch από τη Βιέννη.
Ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων εκτιμά ότι το προσφυγικό μπορεί να λυθεί μόνον σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό, και θα πρέπει να υπάρξει μία ευρωπαϊκή διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ανάλογο προσωπικό στα σύνορα.
Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Kapsch, θα μπορεί σχετικά γρήγορα να διαπιστώνεται ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος είναι οικονομικός μετανάστης, οπότε θα είναι δυνατή μία σαφής μείωση του αριθμού των προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι κατά την άποψή του «μία ήπειρος, όπως η Ευρώπη, με 500 εκατομμύρια κατοίκους, πρέπει να είναι σε θέση να δεχθεί πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες και πως οι άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά διώκονται πρέπει να μπορούν να βρίσκουν ένα κατάλυμα στην Ευρώπη, ενώ για τους οικονομικούς μετανάστες πρέπει να είναι δυνατή μία διαφορετική αντιμετώπισή τους».
«Έχουμε υποχρέωση ήδη εξαιτίας των διεθνών συμβάσεων να δεχόμαστε πρόσφυγες, και αυτό ισχύει τόσο για την Αυστρία όσο, με σιγουριά, και για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι διεθνείς συμβάσεις έχουν υπογραφεί από όλους και ισχύουν για όλους», υπογραμμίζει.
Σε σχέση με το κλείσιμο των συνόρων ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων επισημαίνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θεωρεί πως για ανθρωπιστικούς λόγους δεν μπορεί να αποφασίζεται τόσο απλά το κλείσιμό τους, όπως επίσης και ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η συμφωνία με την Τουρκία αποτελεί πραγματική λύση του προσφυγικού προβλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης