Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η κατάπαυση του πυρός στη Συρία και να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις

tags :
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η κατάπαυση του πυρός στη Συρία και να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις
Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της συριακής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Assad ότι χρησιμοποιεί την κατάπαυση του πυρός για να ισχυροποιήσει τη θέση του
Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν οι διαπραγματεύσεις της συριακής αντιπολίτευσης με το καθεστώς του Bashar al Assad μετά το κάλεσμα του επικεφαλής των ανταρτών να σπάσουν την κατάπαυση του πυρός.
Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της συριακής αντιπολίτευσης Ashad Zubi κάλεσε σήμερα (17/4) τους αντάρτες να ανταποδώσουν τα πυρά στις ένοπλες δυνάμεις των καθεστώτος, κατηγορώντας τη Δαμασκό ότι χρησιμοποιεί την κατάπαυση του πυρός για να ισχυροποιήσει τη θέση της επί του πεδίου.
Σε μήνυμα που έστειλε στους μαχητές της αντιπολίτευσης ο Zubi ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη αν η κυβέρνηση συνεχίσει τη στρατιωτική δράση της και αν δεν υπάρξει πρόοδος στο βασικό ζήτημα της πολιτικής μετάβασης χωρίς τον πρόεδρο της Συρίας Assad.
Δεν έδωσε όμως κάποιο χρονοδιάγραμμα ή τελεσίγραφο.
«Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις.
Στην περίπτωση που τους στοχεύσει ένας πύραυλος (σ.σ. τους μαχητές της αντιπολίτευσης) θα πρέπει να απαντήσουν με δέκα πυραύλους και να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία όπως έχει κάνει και το καθεστώς», ανέφερε ο Zubi.
«Οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σχεδόν σε αδιέξοδο εξαιτίας της αδιαλλαξίας του καθεστώτος που αρνείται να συζητήσει το μέλλον του Assad» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN) της αντιπολίτευσης, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης