Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή εξετάζει την έκδοση (και) 3ετούς διάρκειας διεθνών ομολόγων, λόγω μεγάλης επενδυτικής ζήτησης

Η Αργεντινή εξετάζει την έκδοση (και) 3ετούς διάρκειας διεθνών ομολόγων, λόγω μεγάλης επενδυτικής ζήτησης
Η ζήτηση για μικρότερης διάρκειας τίτλους αποκαλύπτει σκεπτικισμό από την πλευρά της επενδυτικής κοινότητας για τα ομόλογα Αργεντινής
Την προσφορά δολαριακών ομολόγων Αργεντινής τριετούς διάρκειας για την κάλυψη της επενδυτικής ζήτησης βραχυπροθέσμων τίτλων της λατινικής χώρας, εξετάζουν να προσθέσουν οι ανάδοχοι της πρώτης έκδοσης ομολόγων στις διεθνείς αγορές μετά από πολλά χρόνια από τη λατινική χώρα, αξίας 15 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της, η ομολογιακή έκδοση ήδη περιλαμβάνει τίτλους προς πώληση διάρκειας 5, 10 και 30 ετών.
Αν τελικά αποφασιστεί η προσθήκη τριετών ομολόγων στην έκδοση, αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, γεγονός που όμως δεν θα αλλάξει το συνολικό μέγεθος της έκδοσης (περίπου 15 δισ. δολάρια).
Η ζήτηση για μικρότερης διάρκειας τίτλους αποκαλύπτει σκεπτικισμό από την πλευρά της επενδυτικής κοινότητας για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Αργεντινής, που παρά την εφαρμογή φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων από τον νέο πρόεδρό της, Mauricio Macri, πασχίζει να τιθασσεύσει τον πληθωρισμό και να επαναφέρει την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης