Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η διαπραγμάτευση για την ελληνική αξιολόγηση μπορεί να κρατήσει ακόμα και μήνες

Bloomberg: Η διαπραγμάτευση για την ελληνική αξιολόγηση μπορεί να κρατήσει ακόμα και μήνες
Η νέα ελληνική εκκρεμότητα συνεισφέρει στην αύξηση της αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές
Μέχρι το καλοκαίρι ενδέχεται να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του πρώτου προγράμματος, η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015.
Αυτό εκτιμά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, που κάνει λόγο για «φευγαλέα» συμφωνία που αναμένεται τελικά να επιτευχθεί, αν και ενδέχεται να χρειαστεί αρκετούς ακόμα μήνες διαπραγματεύσεων.
Η νέα ελληνική εκκρεμότητα συνεισφέρει στην αύξηση της αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς έρχεται σε μια στιγμή πολιτικού αδιεξόδου στην ισπανική διακυβέρνηση, αλλά και μόλις δύο μήνες πριν από το κρίσιμο βρετανικό δημοψήφισμα που διακινδυνεύει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Το Bloomberg κάνει αναφορά στις διαφορετικές προσεγγίσεις που ακολουθούν το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί - με θύμα την Ελλάδα και το χρέος της - που αποτρέπουν τόσο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, όσο και τη σύντομη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησής του.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την Ελλάδα, καθώς τον Ιούνιο καλείται να αποπληρώσει δάνεια 650 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ και 2,3 δισ. ευρώ δάνεια προς την ΕΚΤ.
Μέχρι το Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου 2016 μάλλον δεν θα έχει επιτευχθεί συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία είναι πιθανότερο να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα ή τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης